Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Θεάτρου όψειςΤο πρόγραμμα του'' Θεάτρου όψεις'
Ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός καθιερώνετε στο τόπο μας σε επίπεδο ερασιτεχνικής δημιουργίας. Το ''θεατρου οψεις''. Στη επικράτεια της Αιτωλοακαρνανίας υπάρχουν πάρα πολλές ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες με σημαντική προσφορά εδώ και χρόνια που έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους στον τόπο τους η και αλλού στα πλαίσια των ανταλλαγών και συνεργασιών με άλλους συλλόγους.Ποτέ όμως μέχρι σήμερα αυτές οι ομάδες δεν αντάμωσαν σε μια ''θεατρικη'' γιορτή να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να γνωρίσουν και να γνωριστούν ,να επηρεάσουν και να επηρεασθούν,να ανταλλάξουν απόψεις , ιδέες και να χτίσουν γέφυρες πολιτιστικής δημιουργίας.


Η διαδρομή της θεατρικής ομάδας του πολιτιστικού συλλόγου του Αιτωλικού είναι πολύ σημαντική. Έχει στο ενεργητικό της παραστάσεις που θα τις ζήλευαν  πολλοί επαγγελματικοί θίασοι.Ανέβασε έργα όπως τη ''Φόνισσα'' του Παπαδιαμάντη που από πολλούς θεωρήθηκε ανεπανάληπτη . Το λαϊκό δρώμενο ''Του νεκρού αδερφου'' και πρόσφατα το αστυνομικό μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι ''Δέκα μικροί Ινδιάνοι''  στο οποίο έκανε το ντεμπούτο του, με αρκετή επιτυχία ως φωτιστής, ο πολλά υποσχόμενος δικός μας πιτσιρικάς, Δημήτρης Σκούρτας και του οποίου έργου, προκρίθηκε η συμμέτοχη και θα παρουσιασθεί στο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου της Κορίνθου και του Διστόμου. Επίσης ανέβασε κωμωδίες και παρωδίες όπως ,το Γκόλφω for ever, ''Ο Άμλετ στ΄αλήθεια... λέγονταν AMSTEL'' ,Ο ''Πλουτος'' του Αριστοφάνη και για φέτος ετοιμάζει την ''Μηδεια'' του Μποστ.Ο πλούτος παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και συμμετείχε τον Αύγουστο του 2011 εκτός συναγωνισμού στο πρώτο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου του Διστόμου και η κριτική επιτροπή που την αποτελούσαν σημαντικοί άνθρωποι του θεάτρου και του κινηματογράφου, όπως ο σκηνοθέτης Νίκος Μαραγκός και η ηθοποιός Κατιάνα Μπαλανίκα, χαρακτήρισαν το σκηνικό ,του σκηνογράφου της ομάδας Μιχάλη Κοτσαρη, ''Επιδαυρειο''.
Με αυτές λοιπόν τις εμπειρίες και τη διαδρομή ήταν επόμενο αυτή η θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου του Αιτωλικού να συλλάβει την ιδέα της πρώτης θεατρικής συνάντησης των ερασιτεχνικών ομάδων του νομού που ο εικαστικός και σκηνογράφος της ομάδας ονόμασε ''θεάτρου οψεις''.
Μια ιδέα που αγκαλιάστηκε αμέσως απ όλους και το σημαντικό από το Δήμαρχο και το Πνευματικό κέντρο του Δήμου και το έθεσε υπό την αιγίδας του.
Στην προσπάθεια να δεσποσει ως πολιτιστικό γεγονός στο Αιτωλικό το ''θεάτρου όψεις'' ,ο Δήμαρχος και το πνευματικό κέντρο του Δήμου μαζί με τον πολιτιστικό σύλλογο  διοργανώνει συνέντευξη τύπου στην δημοτική πινακοθήκη Μεσολογγίου την Δευτέρα 23 Ιουλίου και ώρα 12:30 π.μ.

Μεγάλη υπόθεση η ύπαρξη υποδομών πολιτισμού .Θα ήταν ευλογία κάθε πόλη και καθε χωριό να έχουν αντίστοιχους χώρους όπως το ανοιχτό θέατρο Αιτωλικού.Είναι τόσο απαραίτητοι .Γιατί είναι τόσο απαραίτητοι  όσο το σχολείο και η εκκλησία του.