Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Στα γήπεδα με το ΟΜ του Καρβούνη

Τους ποδοσφαιρικούς αγώνες κατά την δεκαετία 60-70  δεν τους κανόνιζαν κάποιες διοργανωτικές αρχές-τουλάχιστον στα χωριά-αλλά οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές.
Η πρόταση για έναν αγώνα έρχονταν η προτείνονταν από κάποιον και έτσι εκεί στο καφενείο μεταξύ τυρός και αχλαδίου αποφασιζόταν ότι αύριο παίζουμε Κεφαλόβρυσο η Κλεισορέμματα η κάπου αλλού,,,,.
Μέσο μεταφοράς; κανένα πρόβλημα!Το  ΟΜ του Καρβούνη ήταν πάντα διαθέσιμο.
Ραντεβού στο καφενείο...'Όταν ερχόταν η ώρα της αναχώρησης, πήδαγαν  όλοι στη καρότσα και με φωνές, χουχούτ'ματα  και κορναρ'τά .... δρόμο για το γήπεδο.
Από τους πιο δυναμικούς της ποδοσφαιρικής κοινότητας του χωριού μας, ο Καρβούνης .Και ως ποδοσφαιριστής και αργότερα ως φίλαθλος
 Όταν ο διαιτητής έπαιρνε λάθος απόφαση ή κάποιος έχανε σίγουρο γκολ.. ο Καρβούνης τον στόλιζε κανονικά.Η φωνή του - από τις πιο χαρακτηριστικές της κερκίδας - ηχεί ακόμη στ' αυτιά όλων όσων έζησαν εκείνη την εποχή.
Και σαν ο αγώνας είχε αίσιο αποτέλεσμα...... Ε ρε γλέντια!!!
Από τα τρίγωνα μέχρι να φτάσει το ΟΜ στο χωριό γινόταν χασακή απ' τις φωνές και τα κορναρ'τά
Ήταν το σήμα πως νικήσαμε.Σαν τις φρυκτώριες των αρχαίων Ελλήνων.

Ο γνωστός μας Κατσιλέτρας απο τους φανατικούς φιλάθλους της ομάδας
<<Αλλοτινές μου εποχές  αλλοτινοί μου χρόνοι...>>
 που λέει και ο Στελάρας!!!
Εκτός από τα φιλικά ποδοσφαιρικά παιχνίδια  στα γειτονικά χωριά κάθε Κυριακή εκτελούσε δρομολόγιο   στο Αγρίνιο για τα παιχνίδια του Παναιτωλικού .Δεν μετέφερε μόνο τα παιδιά του χωριού αλλά για να ξεκινήσει έπρεπε να έρθουν και τα παιδιά από το Κεφαλόβρυσο.Και αυτά χωρίς αμοιβή βέβαιως.