Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Η καλλιτέχνης Μαρίας Ακρίδα

Πολλοί  τεχνοκριτικοί λένε  πως σε περιόδους κρίσης έχουμε ανασκούμπωμα και η 
καλλιτεχνική φύση του ανθρώπου  επιχειρεί την αποτίναξη των κίβδηλων αξίων, από τις οποίες έχει εμβολιστεί. 
Στον πολιτιστικό σύλλογο Αιτωλικού ένα απέραντο μελίσσι ανθρώπων, πάσης ηλικίας, ανταμώνει σχεδόν κάθε μέρα. 
Απλοί καθημερινοί άνθρωποι,απελευθερωμένοι από την κυριαρχία των υλιστικών συμπεριφορών, γεύονται την χαρά της έκφρασης και της δημιουργίας !  
Τραγουδούν ,χορεύουν, διαβάζουν και παίζουν θέατρο. Παίρνουν μπογιές και πινέλα και  βάζουν χρώματα στη μίζερη και φοβική τηλεοπτική προπαγάνδα του συστήματος, που μας θέλει ενόχους και υπεύθυνους για την οικονομική κατάσταση που μαστίζει την πατρίδα μας !
Σ΄ αυτήν την κυψέλη της χαράς ,της δημιουργίας και του εκλεπτισμού της ψυχής, βρίσκεται και η Μαρία Ακριδα.
Πολυτάλαντη και  στο θέατρο και στα εικαστικά.

Από την παράσταση ''Στάχτη στα μάτια''
 Έκανε το ντεμπούτο της στο θεατρικό σανίδι με τον ''Λεπρέντη'' του Χουρμούζη,υποδυόμενη την Φιλντεσένια  και συνέχισε με το ''στάχτη στα μάτια'' του Ευγένιου Λαμπίς  ως κ. Ρατινουά .Το χειμώνα του 2014 ο σύλλογος ανέβασε τον ''κατηγορούμενο'' του Τζέφρεϋ Άρτσερ   η Μαρία είχε έναν δευτερεύοντα ρόλο, αλλά σημαντικό .
Για την επιτυχία μια θεατρικής παραγωγής όμως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δουλεύουν πίσω από τα φώτα και δεν φαίνονται.
 Όταν δεν παίζει θα βοηθάει στα παρασκήνια πάντα υπεύθυνα και δημιουργικά !
Η μπαλαρινα
Όμως η καλλιτεχνική της φύση δεν σταματάει εδώ. Το ταλέντο της ξεδιπλώνεται και στο εικαστικό τμήμα του συλλόγου οπού μέσα από την ανάμειξη των χρωμάτων αποτυπώνει με τον δικό της τρόπο τον πλούσιο συναισθηματικό της κόσμο !
Προσθήκη λεζάντας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου